School kiezen

In groep 8 zal je hard moeten nadenken naar welke school je na de zomervakantie zal gaan. Er zijn veel scholen voor voortgezet onderwijs, dus de keuze is best moeilijk!!

Waarom zou je kiezen voor het Michael College?

• Het Michael College is een kleine school waar iedereen elkaar kent.
  • Er zijn veel kunstvakken, zoals drama, tekenen, dans, muziek, houtbewerken, textiel. Je dagrooster is dus erg afwisselend.
  • Iedere morgen start je met dezelfde leraar, in je eigen lokaal, met het periodeonderwijs. Je weet dus precies welke les er op je rooster staat! Over het vak in het periodeonderwijs (bijvoorbeeld geschiedenis of scheikunde) leer je dan heel veel, en je maakt een prachtig eigen periodeschrift.

Bij ons  start je in klas 7. Vaak hebben we leerlingen van verschillende niveaus in dezelfde klas. In klas 8 is dat ook nog zo. Zo krijg je ruim de tijd om naar je eigen niveau toe te groeien. Misschien ben je al bij ons op school geweest om kennis te maken, of ben je met je ouders op de Open Dag geweest.  Misschien ben je op de open lesmiddag geweest?  Als je ervoor hebt gekozen om na de zomervakantie op onze school te beginnen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je klasgenoten en de school beter leren kennen. Daarom organiseren we al vóór de zomer een introductiemiddag.