Werkweken en stage

Lees hier alles over werkweken en stage.

Klas 7

Aan het begin van het schooljaar gaat de nieuwe klas 7 op werkweek. Tijdens deze week staat het samen beleven van de natuur en samen werken in de natuur centraal. Maar natuurlijk is er veel tijd om elkaar beter te leren kennen!

Klas 8

In het voorjaar gaat klas 8 op werkweek. Deze week zal vooral in het teken staan van samen sportieve uitdagingen aangaan. Klas 8 gaat naar het Lahntal in Duitsland. Uithoudingsvermogen en moed worden op de proef gesteld. We overnachten in blokhutten. Na een kanotocht zal ook een nacht langs de oever van de Lahn een kampement opgezet worden. Door de verschillende activiteiten leer je elkaar èn jezelf beter kennen. Het is een mooie afsluiting van de middenbouwtijd.

Klas 9

In de 9e klas ga je op stage. Je gaat dus uit de klas en buiten de school. Even zelf de wereld verkennen. In klas 9 ga je stage lopen in een (zelfgekozen) winkel waar je verschillende werkzaamheden zult gaan verrichten.

stage

Klas 10

In klas 10 is er een sociale stage. Je gaat werken met mensen die nog niet, of niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan werken in een peuterspeelzaal, verzorgingstehuis of gehandicapteninstelling.